Cosmograma, una astrologia del segle XXI. Andrés Zuzunaga

Andrés Zuzunaga, en el llibre Cosmograma, una astrologia del segle XXI, diu que la carta natal, en la major part dels casos, permet distingir el què és accessori del què és fonamental per complir el nostre propòsit vital, i que dedicar-nos a fer allò pel que vam néixer ens omple de passió i de sentit, i per això ho acabem fent bé. Perquè tots hem vingut a aquest món per fer alguna cosa, oi?. Com diu l’autor, citant a George Santayana, diu que el sentit de la vida és viure-la. Un llibre amb un inici que es diu “Somos Cosmos”, en el qual es presenta una forma molt particular d’entendre l’astrologia present i futura, i amb un capítol final que es diu Cosmograma ediciones.

La visió de Cosmograma, i la de l’autor, Andrés Zuzunaga, està explicada per etapes, a través de capítols breus (màxim 5 pàgines), agrupats en grans blocs d’informació. Per exemple, dins el bloc Astrologia i psicologia, trobem un apartat relatiu a que No existeixen les bones persones, o a que no hi ha cartes millors que altres. O dins Astrologia i societat, es tracten temes com la presa de decisions, o les investigacions mèdiques.
Sense necessitat d’explicar el llibre, el què vull expressar en aquest espai és que, per mi, aquest llibre és un compendi de diversos temes. I que tot gira sobre un eix, l’astrologia. En tant que a mi m’encanta l’astrologia, i sento que puc contribuir a fer-ne difusió, vull destacar aquí un parell de frases del llibre: “l’avantatge de comptar amb la nostra carta natal és que ens dóna el mapa i la brújula per moure’ns cap a ell mentre estem vius”, o “el punt central és donar-nos compte de qui som en realitat”. Aquestes dos frases agafades a l’atzar, segurament molts dels lectors les compartim profundament. Sobretot la segona afirmació.
I una afirmació més, citant també a l’autor, si l’astrologia ha arribat fins als nostres dies, és perquè té alguna cosa més a oferir que una senzilla resposta a l’anhel humà de voler conèixer el futur, perquè com diu l’Andrés Zuzunaga, el valor de l’astrologia, avui en dia, poc té a veure amb les prediccions.
Aquest és el primer dels llibres publicats per Cosmograma edicions. I es preveuen noves publicacions, com ara un manual astrològic en quatre volums. Abans d’arribar a l’apartat Bibliografia, molt útil sempre, dir que m’ha encantat la frase com acaba el “capítol” del llibre titulat Cosmogrma ediciones, però me n’estaré perquè no vull ser spoiler. Simplement acabaré aquesta ressenya indicant que és un llibre de gran interès, i que fa anys que segueixo a Andrés Zuzunaga, i als astròlegs que formen part de l’equip de Cosmograma, als que vull felicitar per la passió amb la que difonen i treballen des de diferents àmbits per aquesta causa que es podria resumir com una disciplina revolucionària: l’astologia piscològica seria i contrastada.
La meva experiència personal:  la meva “mirada” no és neutral, ja que no fa massa que vaig acabar la formació completa en l’astrologia psicològica que s’impulsa des de Cosmograma. Estic totalment d’acord amb el què s’indica en la contraportada del llibre: l’astrologia és la disciplina més concreta i profunda que existeix per conèixer’s a un mateix/a. Almenys és així en el meu cas, que entenc l’astrologia com una disciplina que va molt més enllà de l’horòscop. I tenint en compte grans personatges històrics que la van estudiar i practicar, i altres que ho segueixen fent… perquè l’astrologia funciona. I pel què fa al llibre el recomano per a tot tipus de públic que pugui estar interessat en l’astrologia des de la seva vessant més psicològia, i també per aquells que els hi pugui interessar no només l’astrologia, sinó també altres temes com la filosofia, la ciència, la consciència o l’autoconeixement i la seva relació amb l’astrologia, per citar alguns dels temes que es tracten al llibre.

Vídeo de presentació del llibre: https://youtu.be/uvaT0ftMuUs

Cosmograma: https://www.cosmograma.com/

A %d bloguers els agrada això: