El Maestro del Corazón. Anie Marquier

Anie Marquier, en el llibre el Maestro del Corazón diu que  “Corren temps nous, i ha arribat el moment de canviar radicalment de direcció, perquè la consciència humana està preparada per despertar a una altra realitat . El veritable despertar no ha de ser una experiència misteriosa, mística o grandiosa, acompanyada d’uns àngels tocant trompetes. El veritable despertar comença per la presa de consciència d’aquesta meravellosa màquina nostra que és l’ego i la decisió d’utilitzar-la consicentment en lloc de deixar que sigui ella la que ens utilitzi” .

Tal com diu Anie Marquier, i segons els investigadors de neurociència, l’ ésser humà mitjà actualment només és conscient del 5% de les seves activitats quotidianes, mentre que el 95% restant procedeix de l’inconscient. Aquest entrenament, o bé el fem per “decisió pròpia” mitjançant la observació i reflexió sobre la vida, realitzant un treball interior conscient, o bé “a la força” mitjançant el sofriment. I, com diu l’autora, la pràctica més potent per evitar moltes trampes de l’ego és obrir el cor en la vida quotidiana. Pel què fa als camins de l’auto consciència, ens podem preguntar: ¿ com puc alimentar la meva consciencia i entrenar-la, per a passar a un altre nivell?. Él primer, és que el propi jo, rebi el missatge de lo important que és cuidar la consciència, i de situar el cor en un altre nivell superior. Segons diu Marquier, seguir la voluntat del cor, permet viure en un estat de coherència. Alhora, cal tenir present que “El Mestre que viu en el Cor no pot actuar i aportar totes les seves bondats mentre no haguem adquirit domini mental i emocional”. Una de les idees més importants a destacar del llibre, per mi, és que, per viure de forma més concient, i no de forma automàtica, ens hem d’entrenar.
La meva experiència personal: La meva auto consciència, sens dubte que s’ha transformat en els darrers anys. Durant força temps, vaig intentar resoldre les conseqüències negatives de viure en el caos, des del mateix nivell de consciència. La meva auto-consciència treballava des d’un nivell mental i emocional inferior, i això només va agreujar encara més el caos. Després de trobar el camí de sortida de la infelicitat, considero que actualment estic caminant pel camí del mig, conscient de la importància de millorar alguns hàbits emocionals i mentals, i entrenant la gestió mental i emocional. Com li passa o li ha passat a moltes persones, he arribat a aquesta conclusió després de passar per moments de caos i de malestar, o més coloquialment dit, per una situació de crisi personal. Una situació de crisi personal, i un estat d’ànim depressiu, em va fer viure des dels pensaments i emocions inferiors, que em limitaven en tots els aspectes. La meva consciència no podia trobar el camí de sortida de la infelicitat. Actualment, la meva auto consciència em diu que inverteixi en dominar el meu estat mental i emocional, de forma conscient. Com ho estic fent? llegint, formant-me, meditant, fent exercici físic, i, sobretot, actuant, per entrenar el meu “ser”, amb l’objectiu de connectar amb el meu cor.

Entrevista a Annie Marquier: http://barcelonalternativa.es/entrevista-annie-marquier/

Annie Marquier a La Contra: http://www.lavanguardia.com/lacontra/20120314/54267641495/annie-marquier-corazon-cerebro.html
A %d bloguers els agrada això: