El Cociente Agallas. Mario Alonso Puig

El Dr. Mario Alonso Puig, en el llibre El Cociente Agallas diu que  “l’autoengany en el que estem atrapats consisteix en percebre la nostra zona de confort com el lloc on ens sentim segurs, passant per alt que en realitat és la zona que fa que la nostra vida sigui petita i no pugui assolir la seva plenitud. Recordem també, que si el sentit de la vida és superar-nos, créixer i evolucionar, l’aventura de la vida és atrevir-se” .

El llibre és una invitació a reconèixer que la verdadera riquesa està en l’interior. Es proposa una nova manera de mirar allò que som i allò que ens envolta per tal d’atrevir-nos a utilitzar tot el nostre potencial i “ser valents, per canvia la nostra vida”.  Fent una analogia amb les parts del llibre, els passos a seguir serien “Conèixer’s per a poder comprendre’s”, per a poder passar a l’etapa de “Superar-te” i com a etapa final:  “Transcendir-te per descobrir-te”.
De l’etapa “Conèixer’s i comprendre’s” , destacaria el fet que és fonamental que escoltem a la veu que ens ajuda (estats d’ànim positius), i no a la veu que ens anul·la (estat mental disfuncional). De l’etapa de “Superar-se”, destacaria la importància de posar esforç i passió a allò que fem. També, que amb entrenament es poden afrontar reptes i prendre decisons. I de l’etapa “Trascendir-se i Descobrir-se”, destacaria que val la pena aprendre a viure d’una altra manera, que implicaria dur a terme accions per viure de forma més alineada amb l’essència de cadascú, i dins l’àmbit espiritual.
La meva experiència personal: em deixo inspirar per autors com Mario Alonso Puig, i estic en la feina de conèixer’m i de superar-me. Poder passar de la zona de confort a la zona del coratge, i creure realment en les meves possibilitats.
A %d bloguers els agrada això: