Superar limitacions

¿Què passa quan em sento limitat ? Sento que no tinc suficients recursos, em bloquejo, i tinc una actitud negativa, i com que no em sento capaç, i estic incòmode no faig aquella acció en l’àmbit on em sento limitat.

Arguments per superar limitacions:
Milloraré la meva autoestima, auto confiança i la seguretat en mi
Estaré utilitzant tot el meu potencial
Obriré noves possibilitats
Aconseguiré el meu objectiu, o el meu somni

Recomanacions per superar limitacions:
No enfocar-se en les limitacions
Entrenar-se i donar petits passos per aconseguir petits triomfs
El llenguatge positiu
Postura corporal

La meva experiència personal: En el meu cas, tinc identificada una limitació que és “no se’m dóna bé ser el centre d’atenció”. En aquest exemple, per superar aquesta limitació, i convertir-la en una possibilitat, el què estic fent és el següent: en primer lloc, reconec que em costa opinar, participar, o destacar d’alguna manera dins un grup de gent, i estic motivada en sortir d’aquesta zona de confort. Com? Doncs fent petits passos, com ara, sent més activa en els espais de debat als que assisteixo,  i també, prenent més riscos, encara que siguin petits, per tal de perdre la meva “por” a sortir de la meva zona de confort.

Com a conclusió: les emocions, ens fan actuar en un sentit o un altre. Per canviar una acció, primer hem de canviar una emoció. Si supero una limitació, canviaré les meves conductes i decisions . En el llibre Despertant al gegant interior, Anthony Robbins proposa el repte dels deu dies. Aquest repte, consisteix en que, en els propers deu dies, començant des d’ara mateix, em comprometo a prendre el control total de les pròpies facultats mentals i emocionals, decidint que no tolerarà cap pensament o emoció limitadora durant deu dies consecutius. Aquest repte, és un exercici senzill i alhora poderós, i és un primer pas de cara a patrons de conducta emocionalment sostenibles.

“Recordes quan va ser l’última vegada que vas superar un repte? Com et vas sentir?. Pensa que sempre pots visualitzar i tornar a sentir les mateixes sensacions.”

Llibres relacionats:
Poder sin límites. Anthony Robbins
Despertando al gigante interior. Anthony Robbins

Vídeos:
Entrevista al Dr. Mario Alonso Puig: “Canviar de vida”
http://www.rtve.es/alacarta/videos/para-todos-la-2/para-todos-2-cambiar-vida-entrevista-mario-alonso-puig/1277478/

A %d bloguers els agrada això: