Llunes del mes de juny i solstici d’estiu

Amb aquest mini post s’acaben les entrades del meu bloc dedicades a les llunes , cosa que té molt sentit, ja que falta poc perquè comenci l’estiu, i no tinc massa temps per escriure. No descarto, però, fer alguna altre escrit sobre la lluna 🙂
Amb el bon temps a mi em ve més de gust gaudir del sol, i de les vacances. I de les olors i de tot el què comporta el canvi d’estació. Així que sense més, us desitjo una bona entrada a l’estiu, i que gaudiu de les vacances !! I si l’estiu comença per a molts i moltes un dilluns que ens agafa treballant, doncs a gaudir-lo també. Des de la llibertat i la responsabilitat que comporta. Ja sigui amb  amb ulleres de sol o sense, o crema solar per si de cas, o no, és temps de torrar-se al sol amb responsabilitat.
I la lluna d avui 20 de juny
Fecha y hora:
20 junio 2016 – 18:07
Distancia entre la luna y la tierra:
394.618 km
Edad de la luna:
15 Días
Fase de la luna:
Luna llena
Porcentaje de visibilidad:
100%
Font informació:

http://www.calendario-365.es/luna/fase-lunar-actual.html

I sobre l’entrada a l’estiu, el diari ABC (secció ciència), ha publicat una notícia interessant, que us deixo per si us interessa: http://www.abc.es/ciencia/abci-primer-solsticio-verano-luna-llena-70-anos-201606171318_noticia.html

Segons diu l’article l’estiu de 2016 comença la matinada del 21  de juny (és a dir aquesta matinada a les 00.34h), curiosament una nit de lluna plena, cosa que no passava des de fa 68 anys. En resum, que està bé si a un -o una- li ve de gust mirar aquesta lluna. O també pot estar bé saber que hi ha 93 dies per davant de l’estació estiu, fins el dia 22 de setembre, que començarà la tardor.

I continua l’article (la part que es podria qualificar de més astronòmica): “En el caso del verano, esta posición se da en el punto de la eclíptica en el que el Sol alcanza su posición más boreal. El día en que esto sucede, el Sol alcanza su máxima declinación Norte (+23º 27′) y durante varios días su altura máxima al mediodía no cambia; a esta circunstancia se la llama también solsticio de verano. En este instante en el hemisferio sur se inicia el invierno.” Etc etc.

I el què a mi més m’ha agradat de l’article: “En esta época del año se podrá observar en el cielo matutino a Urano, mientras que en el vespertino serán visibles Marte, Júpiter, Saturno y, desde mediados de julio, Venus.”

Salut ! I planetes en acció 🙂

A %d bloguers els agrada això: