Mantra per aquest estiu

Un mantra es pot utilitzar com una figura retòrica per significar la repetició d’una frase per tal de fixar i reforçar un pensament o propòsit. Un dels mantres budistes més coneguts és Om mani padme hum, que es pot traduir com “Déu, que els pètals d’aquesta flor s’obrin per a que aparegui la joia del meu interior”. 

Enllaçant amb la idea de que un mantra pot ajudar a posar consciència de que tots tenim un tresor a l’interior, i potser perquè ahir va ser la revetlla de Sant Joan, i ja ha arribat l’estiu, s’activa al meu interior la necessitat de buscar un mantra per aquest estiu, que m’inspiri també per la resta de l’any. La qüestió és que m’he despertat aquest matí amb els “deures” d’escriure una frase en aquest sentit, i celebro que ja el tinc ! Aquest mantra em servirà per reforçar el meu propòsit de l’any: ser jo  mateixa per trobar la meva estrella. I com diu el Dalai Lama, persona que m’inspira i admiro, seria important que quan reciti o escrigui el mantra, és a dir mentre ho faci, pensi en el seu significat. En el meu cas, el sentit que jo li vull donar és el d’autoafirmació per a aconseguir els meus objectius. I per reforçar la idea, em faltaria buscar una imatge o dibuixar un mantra amb tots els colors de l’arc de sant Martí. En el meu cas, es tractaria de canviar les proporcions de colors…, perquè aquest any necessito menys verd i blau, i més vermell !

Mentre escric aquestes línies escolto el mantra om mani padme hum de youtube, i el gayatri mantra de deva premal , i em provoca una certa nostàlgia de l’estiu de 2011, quan vaig anar de viatge amb la gent de la Fundació Casa del Tibet a Bhutan, Sikkim i Darjeeling, un viatge a Àsia que va representar un punt d’inflexió important per mi, perquè viatjar també és una forma d’autodescobrir-se.

IMG_0097

En aquesta foto estic amb la meva amiga Iris Clavé, a qui vaig conèixer en aquest viatge a Àsia, i que té un blog de viatges i filosofia de vida natural que es diu El arte de vivir y viajar on escriu, com diu ella, de les petites i grans coses que ens passen en el camí mentre viatgem.

Bon estiu !

A %d bloguers els agrada això: