Escriptura terapèutica

L’escriptura és una eina ideal per sentir-se millor. A mi em serveix per a poder fer aflorar coses que estan a l’inconscient i que costen de verbalitzar. Tot i que darrerament em costa menys parlar sobre temes personals, a vegades no és fàcil de expressar alguns sentiments o emocions, mentre que deixar-se anar a través de l’escriptura és més fàcil, almenys per mi.  

Aquest any he reprès el contacte amb Grafein, assistint als tallers d’escriptura terapèutica de Silvia Adela Kohan, autora de “las Guías del Escritor de Alba Editorial”. Tal com diu la Sílvia, escriure serveix per sentir-se millor, per trobar la pròpia veu, o per enriquir el projecte d’escriptura.

Des de Grafein fa anys que fan tallers d’escriptura en el seu centre de Barcelona, en les modalitats de conte, novel·la, poesia, guió de cine o assaig i articles. En aquests tallers he pogut aprendre tècniques específiques, i no només he après, sinó que a més m’ho he passat bé i he notat els beneficis de l’escriptura terapèutica.

Per saber-ne més, recomano el llibre La escritura terapéutica. Silvia Adela Kohan Tomach, Alba Editorial, 2013.

Podeu trobar més informació sobre tallers on line del centre Grafein a:
https://www.facebook.com/silviaadela.kohan/posts/10206962341206350?fref=nf&pnref=story

tallergrafein

Quan vaig fer el mètode Kimmon, durant nou mesos vaig fer exercicis d’entrenament per a grafotransformar característiques com l’auto concepte, l’optimisme, l’empatia, etc. Aquests exercicis cal·ligràfics eren diaris, de no més de 10 minuts, convinats amb exercicis nocturns d’autogestió amb les mateixes frases motivadores.  Junt amb aquests exercicis bàsics, cada setmana feia una redacció d’un tema de psicologia positiva, on vaig poder donar cabuda a la meva “vena” d’escriptora, i anar comprovant com m’anaven canviant algunes lletres . Com diuen a l’Institut Kimmon arriba un dia en que l’escriptura floreix, que és cap al cinquè més. Vist amb la perspectiva que ens dóna el temps, me n’adono de com van ser de beneficioses les redaccions setmanals, per la reeducació escriptural que vaig fer, mes a mes, a través dels texts basats en la praxi de la psicologia positiva i la focalització.

Per saber-ne més, recomano el llibre Maravillosa Mente. Joaquim Valls. Obelisco, 2013 

Bona escriptura lector@ 🙂

A %d bloguers els agrada això: