Quants tipus d’intel·ligències !

Fa uns dies, vaig descobrir un tipus d’intel·ligència que no havia sentit mai, que és la intel·ligència digestiva, llegint una contra de La Vanguardia. Avui, em sorprèn escoltar a la ràdio un altre tipus d’intel·ligència, que no havia sentit fins ara. La intel·ligència que he descobert avui és la intel·ligència creativa i la intel·ligència executiva. 

Busco a Wikipèdia i trobo que va ser un psicòleg nord americà, Howard Gardner, el que va proposar diversos tipus d’intel·ligències, com les capacitats per resoldre problemes o elaborar productes que poden ser valorats per una determinada cultura. 
Aquestes intel·ligències múltiples són: 
– Intel·ligència lingüística
– Intel·ligència lògica-matemàtica
– Intel·ligència musical
– Intel·ligència espacial
– Intel·ligència corporal-cinestèsica
– Intel·ligència intrapersonal
– Intel·ligència interpersonal o social
– Intel·ligència naturalista
– Intel·ligència existencial o filosòfica

Posteriorment, Daniel Goleman, va publicar al 1995 el llibre Emotional Intelligence, “Intel·ligència emocional“, integrant diverses investigacions, on diu que la intel·ligència emocional és la capacitat per reconèixer sentiments propis i aliens, i la possibilitat de gestionar-los. 

He seguit buscant informació, i m’he trobat amb el bloc de Mario Alonso Puig: http://www.marioalonsopuig.com/. Aquest autor parla de reinventar-se i també de com augmentar la intel·ligència (la intrapersonal i la interpersonal). Diu que reinventar-se és una realitat física, i no només un pensament. I que hi ha relació entre pensar en gran, i amb claredat, amb el domini de les emocions. 

Imaginar, és una gran font d’evasió per a molts de nosaltres, però és més, segons Wayne W. Dyer, cadascú, dins nostre, tenim el poder per aconseguir tot allò que puguem desitjar. 
Ja ho deia Fassmann, que la voluntat era un poder immens, que tothom podia desenvolupar. 
Com que jo hi crec en que la imaginació és poderosa, m’he comprat el llibre “Todo lo que puedes imaginar”, de Wayne W.Dyer, on explora aquesta regió desconeguda del subconscient gràcies a la qual descobrir la capacitat natural de cadascú per convertir el que imagini en realitat, canviar la percepció que tenim d’un mateix i de la nostra realitat, i reajustar la vida de cadascú per a poder trobar trobar la veritable vocació. Com diu la ressenya, espero que sigui un llibre inspirador amb el que descobrir el millor de mi.

Si, tots tenim un gran potencial. I també podem reflexionar més per autoconèixer’ns. 
A %d bloguers els agrada això: